Lopar

Lopar ili pješčani raj, kako ga domaćini vole nazivati, najudaljenije je mjesto na otoku od grada Raba. Bogata gastronomska ponuda, raznovrsni turistički smještaj, upotpunjenost sadržajem kulturnog i sportskog karaktera ali i niz turističkih aktivnosti turist dobiva sve na jednom mjestu. Lopar je naselje sa bogatom povješću i povijesnim nasljeđem koje čine osnovu turističke djelatnosti. Zbog povoljnih geografskih i klimatskih obilježja Lopar obiluje pješčanim plažama od kojih je najpoznatija Rajska plaža.

Lopar

Od bogate turističke ponude možete iskoristiti razne izlete na susjedne otoke i otočiće, možete posjetiti brojne manifestacije ali možete istražiti i bogat noćni život u raznim cocktail barovima ili u disco klubu. Najmnogobrojnija ponuda je ipak ponuda raznih sportskih i zabavnih aktivnosti na kopnu ali i na moru. U Loparu se možete rekreirati uz odbojku na pijesku, tenis, košarku, mali nogomet, boće i sl, a zabaviti uz jetski, parasailing, surfanje ili pak u ronjenju i istraživanju bogatog podmorja.

Plaže u Loparu

Lopar je poznat po svoje 22 prekrasne pješčane plaže, od kojih je Rajska plaža uvrštena među 100 najljepših plaža svijeta prema CNN-u. Neke od plaža koje morate posjetiti su:

Rajska plaža

Plavom zastavom okrunjena, dugačka 1,5km i svrstana u 100 najljepših plaža svijeta prema CNN-u

Livačina

U sjeni borova na Livačini se smjestilo nekoliko ugostiteljskih objekata te velik izbor rekvizita za plažu i more

Ciganka

jedna od 3 loparske FKK plaže okrenuta prema otoku Krku, a do nje možete doći jedino pješice

Sahara

Najpoznatija loparska FKK plaža, 30 min laganog hoda označenim stazama dolazite do jedinstvenog krajolika

Stolac

Stolac se nalazi u netaknutoj prirodi a najveća posebnost je mali otočić na koji se može doći pješice kroz čisto i plitko more

Dubac

Šetnjom od 15min kroz borovu šumu dolazite do plaže Dubac gdje ćete iz prve ruke doživjeti netaknutu prirodu

 • Otok Rab

  Rab

  Rab – otok ljubavi i sreće

  Otok Rab je jedna od najstarijih turističkih oaza na Jadranu, otkriven kao kupališna zona još od samih početaka turizma kao same pojave uopće. Ono što je oduvijek privlačilo posjetioce iz cijelog svijeta jest netaknuta priroda, bogata flora i fauna, kulturne i povijesne znamenitosti ali i gostoprimstvo i ljubaznost Rabljana.

 • Otok Rab

  Rab

  Najljepše plaže otoka

  Rab ima mnoge pješčane, kamenite, šljunčane, betonske ili pak plaže prilagođene invalidima. No, tu su i mnogobrojene uvale, skrivene od mnogih pogleda, do kojih je moguće doći ili pješice ili barkom. Rapsko more oduševljava kristalno čistim, toplim i plitkim morem čime je vrlo atraktivna destinacija za cijelu obitelj. Rab je preteča nudističkog turizma, pa se tako na mnogobrojnim prekrasnim plažama poput Kandarole, Sahare, Stolca i Dubca mogu kupati najhrabriji.

 • Otok Rab

  Rab

  Rapska fjera

  Trodnevna manifestacija koja svake godine od 25. do 27. srpnja na ulicama staroga grada Raba ponovno oživljava općinske blagdane. Slavi se Sveti Kristofor, zaštitnik Raba čije su moći prema legendi spasile Rab od Mlečana. Rapska fjera je manifestacija vrijedna posjeta, jer kroz slikovito predočivanje srednjovjekovnih alata, načina obrade i proizvodnje pa sve do kulture i tradicije doživljavate Srednji vijek u njegovom punom ruhu.

 • Otok Rab

  Rab

  Rapske viteške igre

  Slikoviti srednjovjekovni događaj koji je obnovljen 1995.godine a koji, načinom izvedbe i ukupnom performansom, privači mnoge turiste. Rapske viteške igre su se održavale od 1364.godine kao sjećanje na vitešku obranu grada. Njihova posebnost su antički samostreli kakve koriste još samo balastijeri iz San Marina, republike s kojom je Rab pobratimljen.

 • Otok Rab

  Rab

  Park šuma Komrčar

  Park šuma Komrčar se nalazi na jugozapadnoj strani otoka uz sami stari grad Rab. Na površini od hektara tu se, osim obilja mediteranske vegetacije, nalaze razne vrste ptica i leptira, a osobito je lijepa autohtona šuma hrasta crnike i šuma aplskog bora. Šetnjom kroz park šumu Komrčar pronaći ćete, samo nekoliko minuta dalje od središnjeg gradskog trga, odmor, ljepotu i užitak za sva osjetila.

 • Otok Rab

  Rab

  Staze i šetnice

  Pješačka staza Lopar jedna je od najraznolikijih staza jer obuhvaća pješčane plaže, šumske staze i mediteransko bilje. Dundovo je pješačka staza u Kamporu a povezuje prekrasne šume hrasta crnike i borova koji vode do lijepih uvala. Supetarska Draga – Gonar je staza koja vodi do područja grada Raba do uvale Gonar. Vjerojatno najatraktivnija pješačka staza jest Rab – Mundanije jer obuhvaća park Komrčar i najveći vrh na otoku Rabu. Lungo Mare jest šetnica koja prolazi kroz mjesta Palit, Banjol i Barbat a prolazi uz samu obalu.